logo-bbk
 

Sociale zekerheid

Soms kan het niet anders en moet je om je hoofd boven water te houden een beroep doen op sociale zekerheid via de overheid. De BBK biedt ondersteuning bij sociale zekerheid die in relatie ligt tot het beroep van de beeldend kunstenaar. Voorbeelden zijn het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen (Bbz) en de uitkering Zwanger en Zelfstandige (ZEZ).
adviesbureau

Contact met specialist

De specialist is aanwezig op ma t/m wo en het beste bereikbaar via de mail (bbk[at]bbknet.nl). 
Wil je toch iemand spreken? Bel dan op ma t/m wo tussen 10-12 uur met 020-623 5456.

Als een bestuursorgaan niet tijdig beslist

Soms komt het voor dat er niet of heel laat door een bestuursorgaan (lees uitkeringsinstantie) wordt beslist op een aanvraag of een bezwaar. Dat is heel storend, want in de tussentijd weet je niet waar je aan toe bent. Gelukkig hebben burgers een bescherming via de Wet Dwangsom. In dit document lees je wat je kunt doen en waar je recht op kunt hebben als je in deze situatie komt.

download pdf

Vraag of probleem voorleggen?

Het kan voorkomen dat je met de informatie die hier te vinden is er niet uitkomt. Ben je lid van de BBK, dan is dat geen probleem! We helpen je met al je vragen en problemen met uitkeringen die een relatie hebben met het kunstenaarschap.

Heb je een vraag of een probleem, mail ons dan via kbb.[antispam].@bbknet.nl. Stel je vraag, verwoord je probleem en voeg alvast je de relevante documenten toe. Afhankelijk van de complexiteit van de vraag kan onze huisjurist je van antwoord voorzien of we zorgen voor een antwoord door een specialist. 

In sommige gevallen valt je situatie niet onder het kunstenaarschap. We kunnen je dan doorverwijzen naar de specialisten met wie we veel samenwerken. De kosten voor een dergelijke specialist komen voor je eigen rekening. In veel gevallen is het echter mogelijk (een deel van) de kosten vergoed te krijgen via de overheid (toevoeging). 

 

Telefonisch spreekuur

De BBK is telefonisch bereikbaar op
ma t/m do van 10-12 uur op 020 - 623 5456.

Contact

Heesterveld 58
1102 SB Amsterdam Zuidoost

T. +31 (0)20 – 623 54 56
E. bbk[at]bbknet.nl

Volg ons op

𝕏

Privacybeleid

De BBK verwerkt persoonsgegevens, lees ons privacybeleid (pdf) voor meer informatie.

KvK 40530026

IBAN NL 71 INGB 0000 5834 58