logo-bbk
 

Juridisch

We helpen leden met al deze situaties. Er zijn nog tal aan andere zakelijke conflicten waar een beeldend kunstenaar mee te maken kan hebben. Ook hier biedt de BBK een helpende hand.
kunstenaar-en-recht

Contact met specialist

De specialist is aanwezig op maandag t/m woensdag en het beste bereikbaar via de mail (bbk[at]bbknet.nl). 
Wil je toch iemand spreken? Bel dan op woensdag tussen 10-11 uur met 020-623 5456.

 

 

Auteursrecht

Mag iemand zomaar je werk kopiëren of delen op internet? Wat doe je als je werk in de openbare ruimte gefotografeerd is? Staat je werk opeens op het jaarverslag van de gemeente? Met al deze problemen kan de BBK je bijstaan.

Naar pagina Auteursrecht

 

Werkruimte

Zonder werkruimte geen werk, maar wat doe je als de huur van je atelier wordt opgezegd, plotseling wordt verhoogd of wanneer je denkt dat de servicekosten te hoog zijn? Bij ons kan je terecht met alle vragen over je werkruimte.

Naar pagina Werkruimte

 

Sociale zekerheid

Soms kan het niet anders en moet je om je hoofd boven water te houden een beroep doen op sociale zekerheid via de overheid. De BBK biedt ondersteuning bij sociale zekerheid die in relatie ligt tot het beroep van de beeldend kunstenaar. Voorbeelden zijn het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen (Bbz) en de uitkering Zwanger en Zelfstandige (ZEZ).

Naar pagina Sociale zekerheid

 

Incasso/ wanbetaling

Hoe zorg je dat je geld binnenkomt? Wat doe je als een opdrachtgever, galerie of koper niet betaald of te laat betaald. Op deze pagina vind je uitleg en voorbeeldbrieven. En als dat allemaal niet mag baten dan hebben we ook nog een goedkope incassoservice.

Naar pagina Incasso/ wanbetaling

 

 

Calamiteiten

Waar gewerkt worden gebeuren ongelukken. Soms is daar niets aan te doen. Op deze pagina geven we informatie over wat je kunt doen als er schade aan je werk ontstaat, als een opdrachtgever zich niet aan de afspraak houdt of als er iets anders in je beroepspraktijk misloopt. 

Naar pagina Calamiteiten

 

Contractcheck

Je kunt het contract dat je van je galerie, kunstinstelling, opdrachtgever, etc. voorgelegd hebt gekregen door ons laten controleren. Je krijgt dan feedback over de onderhandelpunten. 

Wil je je contract laten checken, mail het naar bbk[at]bbknet.nl. Als je specifieke aandachtspunten bij het contract hebt, geef die dan vast door.

 

AVG/ GDPR (Privacy)

Sinds 2018 gelden er regels voor iedereen die er een klantenbestand of mailinglijst op na houdt. Dus ook voor de meeste beeldend kunstenaars. Waar moet je op letten en waar moet je aan voldoen?

Naar pagina AVG/ GDPR (Privacy)

 

 

Verzekeringen

Veel risico's in je beroepspraktijk kan je afdichten door middel van verzekeringen. We hebben een verzekeringspakket voor de zakelijke kant dat speciaal aansluit op de wensen van de beeldend kunstenaar. 
Daarnaast hebben we een collectief voor de zorgverzekering en voor privé-verzekeringen. 

Naar pagina Verzekeringen

 

Telefonisch spreekuur

De BBK is telefonisch bereikbaar op
ma t/m do van 10-12 uur op 020 - 623 5456.

Contact

Heesterveld 58
1102 SB Amsterdam Zuidoost

T. +31 (0)20 – 623 54 56
E. bbk[at]bbknet.nl

Volg ons op

𝕏

Privacybeleid

De BBK verwerkt persoonsgegevens, lees ons privacybeleid (pdf) voor meer informatie.

KvK 40530026

IBAN NL 71 INGB 0000 5834 58