logo-bbk
 

Archief BBK

De BBK houdt archieven bij van acties die we ondernemen, voor de ledenadministratie en de individuele belangenbehartiging van leden. Bij het bijhouden houden we ons steeds aan de AVG (privacyverordening). Wil je daarover meer weten, lees ons privacybeleid.

We krijgen veel verzoeken tot inzage in onze archieven. Zowel van onderzoekers, pers als nabestaanden van kunstenaars. Op deze pagina vindt je meer informatie over wat wel toegankelijk en wat niet. 

bbk-info

 

Ledenadministratie

We houden een archief bij voor de ledenadministratie. Daarin nemen we persoonsgegevens, contactgegevens en enkele andere gegevens op. We houden geen gegevens bij van activiteiten van leden of van hun geproduceerde werken en tentoonstellingen.

We zijn gebonden aan de AVG (privacyverordening) en mogen geen persoonsgegevens aan derden verstrekken.

Is de verzoeker een nabestaande en kan deze dit aantonen? 

Dan mogen we wel persoonsgegevens verstrekken. We kunnen in dat geval alleen de informatie delen die in onze ledenadministratie staat.

 

Beleidsarchief

Het beleidsarchief (1945-1995) van de BBK is ondergebracht bij het IISG. Via het IISG kan iemand om inzage verzoeken. Het IISG legt het aan ons voor. Het bestuur besluit of het doel past bij de doelstellingen van de BBK en of inzage verschaft wordt. Dit wordt teruggekoppeld aan het IISG.

Het archief van na 1995 is niet ondergebracht bij het IISG en is niet ter inzage beschikbaar.

 

Telefonisch spreekuur

De BBK is telefonisch bereikbaar op
ma t/m do van 10-12 uur op 020 - 623 5456.

Contact

Heesterveld 58
1102 SB Amsterdam Zuidoost

T. +31 (0)20 – 623 54 56
E. bbk[at]bbknet.nl

Volg ons op

𝕏

Privacybeleid

De BBK verwerkt persoonsgegevens, lees ons privacybeleid (pdf) voor meer informatie.

KvK 40530026

IBAN NL 71 INGB 0000 5834 58