De statuten zijn ook te downloaden in pdf.
Inleiding
De verschenen persoon verklaarde, dat:
1. De vereniging met volledige rechtsbevoegdheid: Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars, gevestigd te Amsterdam, met adres: Heesterveld 58, 1102 SB Amsterdam, ingeschreven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40530026, hierna te noemen de "vereniging", is opgericht bij akte de dato twaalf oktober negentienhonderdvijfenveertig.
2. De statuten van de vereniging zijn laatstelijk gewijzigd bij akte op achttien februari tweeduizend negen voor een waarnemer van, notaris mr. J.P. van Harseler te Amsterdam verleden.
3. In de op *** te *** gehouden algemene ledenvergadering van de vereniging, is, met inachtneming van de wettelijke en statutaire vereisten, besloten de statuten van de vereniging te wijzigen.
4. Van het in gemelde vergadering verhandelde blijkt uit de notulen van die vergadering, waarvan een kopie aan deze akte is gehecht.
5. Hij, verschenen persoon, is in en door gemelde vergadering gemachtigd om de desbetreffende akte van statutenwijziging te doen passeren en te ondertekenen.
Statutenwijziging
Op grond van het vorenstaande verklaarde de verschenen persoon, handelend als gemeld, bij deze de statuten van de vereniging geheel te wijzigen als volgt:
Naam, zetel
Artikel 1
1. De Vereniging draagt de naam: Beroepsvereniging van Beeldend Kunstenaars.
2. Zij is gevestigd te Amsterdam.
Doel en middelen
Artikel 2
1. De Vereniging stelt zich ten doel:
a. het behartigen van de collectieve belangen van beeldend kunstenaars in Nederland;
b. het verschaffen van laagdrempelige informatie met betrekking tot het beeldend kunstenaarsveld aan haar leden;
c. het behartigen van de individuele belangen van Leden voor zover deze de beroepspraktijk van een professioneel beeldend kunstenaar betreffen;
d. het bevorderen van onderlinge contacten tussen Leden;
e het vervullen van een klokkenluidersfunctie met betrekking tot misstanden in het veld.
2. De Vereniging tracht deze doelstellingen te realiseren door:
a. het uitoefenen van politieke invloed;
b. samenwerking, verbinding en aansluiting zoeken bij organisaties met vergelijkbare doelstellingen;
c. optreden als gesprekspartner met relevante actoren in het veld;
d. te reageren op actuele ontwikkelingen;
e. het aanbieden van educatie aan leden in de vorm van webinars, sessies, en dergelijke, en het organiseren van bijeenkomsten gericht op onderwerpen die relevant zijn voor beeldend kunstenaars in hun professionele beroepspraktijk;
f. het verstrekken van informatie en nieuwsupdates aan leden via de website, nieuwsbrief, en andere communicatiemiddelen over zaken die beeldend kunstenaars in hun professionele beroepspraktijk aangaan;
g. het verstrekken van advies over individuele vragen en problemen van leden aangaande de professionele beroepspraktijk van beeldend kunstenaars.
Leden/ structuur Vereniging
Artikel 3
1. De Vereniging onderscheidt de volgende categorieën van leden:
a. Gewone leden,
b. Studentleden,
c. Zij-instromers,
d. Semi-professionelen,
Tevens kent de Vereniging Geassocieerden.
2. Het Bestuur van de Vereniging rust bij het Bestuur, dat bepaalde Bestuurstaken laat verrichten door de Directie.
Lidmaatschap
Artikel 4
1. Gewone leden zijn natuurlijke personen die professioneel beeldende kunstenaar zijn.
2. Studentleden zijn natuurlijke personen die in opleiding tot professioneel beeldend kunstenaar zijn.
3. Zij-instromers zijn natuurlijke personen die vanuit een ander beroep professioneel beeldend kunstenaar worden.
4. Semi-professionelen zijn natuurlijke personen die wel werkzaam zijn als beeldend kunstenaar, maar zichzelf niet als professioneel beschouwen.
5. Geassocieerden zijn natuurlijke personen die geen professioneel beeldend kunstenaar zijn, maar wel de doelstellingen van de Vereniging onderschrijven.
6. Aanmelding voor het Lidmaatschap dan wel als Geassocieerde geschiedt via een formulier op de website van de Vereniging of met een schriftelijk, door de Vereniging verstrekt, formulier. Het Bestuur beoordeelt de aanvrager op professionaliteit. Na beoordeling ontvangt de aanvrager bericht van toelating of niet-toelating.
Ingeval van niet-toelating kan tegen de beslissing binnen zes weken bezwaar worden ingesteld bij het Bestuur. Tegen de beslissing van het Bestuur staat binnen zes weken beroep open bij de Algemene Ledenvergadering.
7. Het Lidmaatschap dan wel de kwaliteit van Geassocieerde is persoonlijk en kan niet worden overgedragen of door erfopvolging worden verkregen.
8. Bij Huishoudelijk Reglement kunnen nadere voorwaarden worden gesteld aan het lidmaatschap dan wel aan de kwaliteit van Geassocieerde en de toelating.
9. De hoogte van de contributie wordt jaarlijks door de Algemene Ledenvergadering vastgesteld. In afwijking van voorgaande kan het Bestuur de Algemene Ledenvergadering vragen hem te machtigen, de contributie vast te stellen voor één of meer jaren, onder door de Algemene Ledenvergadering te stellen voorwaarden.
Rechten en plichten van leden
Artikel 5
1. Alle leden en Geassocieerden hebben het recht:
a. deel te nemen aan beraadslagingen;
b. deel te nemen aan alle bijeenkomsten van de Vereniging
2. Leden, niet-leden en Geassocieerden kunnen bestuurslid worden.
3. Gewone leden, Studentleden, Zij-instromers en Semi-professionelen hebben het recht:
alle voordelen van de Vereniging te genieten;
4. Gewone leden, Studentleden en Zij-instromers en Semi-professionelen hebben het recht: deel te nemen aan stemmingen en verkiezingen op de ledenvergaderingen.
Artikel 6
De leden en Geassocieerden hebben de plicht:
a. De Statuten en Reglementen van de Vereniging en besluiten van de ledenvergadering na te leven;
b. Tijdig contributie te betalen.
Einde van het Lidmaatschap
Artikel 7
1. Het Lidmaatschap dan wel de kwaliteit van Geassocieerde houdt op te bestaan door:
a. opzegging door het Lid dan wel door de Geassocieerde;
b. bij overlijden;
c. opzegging door de Vereniging;
d. ontzetting.
2. Opzegging door het Lid dan wel door de Geassocieerde geschiedt schriftelijk of per elektronische weg en tenminste één maand voor het einde van het lopende kalenderjaar.
3. Ontzetting uit het Lidmaatschap kan alleen worden uitgesproken wanneer een lid in strijd met de Statuten, Reglementen of besluiten van de Vereniging handelt of wanneer het lid de Vereniging op onredelijke wijze benadeelt. Zij geschiedt door het Bestuur, dat het lid zo spoedig mogelijk van het besluit in kennis stelt, met opgave van de redenen. Het betrokken lid is bevoegd binnen één maand na de ontvangst van de kennisgeving in bezwaar aan te tekenen bij het Bestuur. Gedurende de bezwaartermijn en hangende het bezwaar is het lid geschorst. Een geschorst lid kan zijn lidmaatschapsrechten niet uitoefenen; het geschorste lid moet zich wel houden aan alle verplichtingen die voor hem uit het lidmaatschap voortvloeien.
4. Beëindiging van het Lidmaatschap dan wel de kwaliteit van Geassocieerde bevrijdt het betrokken lid casu quo Geassocieerde niet van zijn financiële verplichtingen jegens de Vereniging, voor zover die al bestonden op het moment van de beëindiging.
5. Een gewezen lid, van wie het lidmaatschap is beëindigd door ontzetting, kan pas na verloop van een periode van vijf jaren na die ontzetting opnieuw door het Bestuur tot het Lidmaatschap worden toegelaten. Het Bestuur kan uitzonderingen op deze regel stellen.
6. Bij Huishoudelijk Reglement kunnen nadere regels omtrent beëindiging van het Lidmaatschap dan wel van de kwaliteit van Geassocieerde worden gesteld.
Geldmiddelen
Artikel 8
1. De inkomsten van de Vereniging bestaan uit:
a. contributie van Leden en van Geassocieerden;
b. inkomsten uit dienstverlening en verkoop van producten;
c. donaties, legaten en subsidies;
d. andere baten.
2. Het beheer van de middelen berust bij het Bestuur.
3. De controle op het beheer der gelden geschiedt door tenminste twee Leden, tezamen de Kascommissie vormend, aan te wijzen door de Algemene Ledenvergadering. Zij brengen verslag uit aan de Algemene Ledenvergadering, die het Bestuur dechargeert.
4. De leden, die de Kascommissie vormen, kunnen geen functie in de Vereniging vervullen als Lid van het Bestuur of als vertegenwoordigers namens de Vereniging.
5. Indien geen twee leden verkozen zijn kan het Bestuur in plaats van de controle door de Kascommissie een accountantscontrole laten uitvoeren.
6. De Algemene Ledenvergadering kan in voorkomende gevallen tot een accountantscontrole besluiten.
7. Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar.
Bestuur
Artikel 9
1. De Vereniging heeft een Bestuur bestaande uit maximaal zeven Leden.
2. Bestuursleden worden gekozen en ontslagen door de Algemene Ledenvergadering. De Voorzitter, Secretaris en Penningmeester worden door de Algemene Ledenvergadering in functie gekozen.
3. Indien er niet genoeg kandidaten zijn om de bestuursfuncties Secretaris en Penningmeester te vervullen kunnen deze functies worden samengevoegd.
4. De samenstelling van het Bestuur zal een zo getrouw mogelijke afspiegeling van de diversiteit van de Vereniging weergeven.
5. Niet-leden, Semi-professionelen en Geassocieerden kunnen Bestuurslid worden. Bestuursleden worden benoemd voor drie jaar. Bestuursleden treden af volgens een door het Bestuur op te maken rooster. Aftredende Bestuursleden zijn maximaal tweemaal herbenoembaar, behoudens uitzonderlijke gevallen, in welk geval nog een derde verlengingsmogelijkheid van drie jaar bestaat.
6. In geval van ontstentenis of belet van een Bestuurslid zijn de andere Bestuursleden of is het andere Bestuurslid tijdelijk met het Bestuur van de Vereniging belast. In geval van ontstentenis of belet van het enige Bestuurslid of van alle Bestuursleden is de persoon die daartoe door de Algemene Ledenvergadering wordt benoemd tijdelijk met het Bestuur van de Vereniging belast.
Van belet is onder meer sprake:
a. in geval van ziekte van een Bestuurslid;
b. in geval van schorsing van een Bestuurslid;
c. in geval van ondercuratelestelling van een Bestuurslid;
d. indien een Bestuurslid, niet zijnde het enige Bestuurslid, een tegenstrijdig belang heeft als bedoeld in artikel 11.6 en wel voor de duur van de desbetreffende beraadslaging en besluitvorming.
7. Het Bestuurslidmaatschap eindigt:
a. door overlijden;
b. door schriftelijk te bedanken;
c. door het verlies van handelingsbekwaamheid;
d. door het verstrijken van de benoemingstermijn;
e. door ontslag verleend door de Algemene Ledenvergadering;
Taken van het Bestuur
Artikel 10
1. Het Bestuur is belast met het besturen van de Vereniging, waaronder met name:
a. het vaststellen van het beleid van de Vereniging;
b. de handhaving van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement;
c. het toezien op de uitvoering van de besluiten van de Algemene Ledenvergadering;
d. het beheer van de geldmiddelen en de andere eigendommen;
e. de zorg voor de goede betrekkingen met instanties en derden;
f. het benoemen en ontslaan van de Directieleden;
g. de overige krachtens de statuten opgedragen taken;
h. de behandeling van alle aangelegenheden die het Bestuur in het belang van de Vereniging acht.
2. Het Bestuur is bevoegd, mits met goedkeuring van de Algemene Ledenvergadering, tot het sluiten van overeenkomsten tot het kopen, vervreemden of bezwaren van registergoederen, het aangaan van overeenkomsten waarbij de Vereniging zich als borg of hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich tot zekerheidstelling voor de schuld van een ander verbindt.
3. Het Bestuur is bevoegd bepaalde onderdelen van zijn taken die onder zijn verantwoordelijkheid vallen door de Directie, personen, werkgroepen of commissies te laten uitvoeren.
Vergaderingen en besluiten van het Bestuur
Artikel 11
1. Vergaderingen van het Bestuur vinden minimaal vier keer per jaar plaats of zo vaak het Bestuur noodzakelijk acht. Vergaderingen vinden in beginsel op kantoor van de Vereniging plaats. Het Bestuur kan besluiten de vergaderingen elders te laten plaatsvinden als daar een goede reden voor is.
Vergaderingen van het Bestuur kunnen gehouden worden door middel van telefoongesprekken, ‘video conference’ of via andere communicatiemiddelen, waarbij alle deelnemende leden van het Bestuur in staat zijn gelijktijdig met elkaar te communiceren.
Deelname aan één op een dezer wijzen gehouden vergadering geldt als het ter vergadering aanwezig zijn.
2. Elk lid van het Bestuur heeft één stem.
3. Het Bestuur besluit met volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen, in een vergadering waarin ten minste drie leden van het Bestuur aanwezig zijn.
4. Een Bestuurslid kan zijn stem door een schriftelijk daartoe gevolmachtigd ander Bestuurslid uitbrengen.
5. Bij staking van stemmen wordt het voorstel aan de Algemene Ledenvergadering voorgelegd.
6. Een Bestuurslid neemt niet deel aan de beraadslaging en besluitvorming binnen het Bestuur over een onderwerp waarbij hij een direct of indirect persoonlijk belang heeft dat tegenstrijdig is met het belang van de Vereniging en de met haar verbonden organisatie. Het besluit wordt in dat geval genomen door de overige Bestuursleden. In geval van een tegenstrijdig belang als bedoeld in de eerste volzin jegens alle Bestuursleden of het enige Bestuurslid, wordt het besluit genomen door de persoon die door de Algemene Ledenvergadering tot tijdelijk bestuurder wordt benoemd.
7. Buiten vergadering kan een besluit slechts met algemene stemmen door het Bestuur worden genomen en kunnen de stemmen alleen schriftelijk, waaronder begrepen per e-mail of per enig ander communicatiemiddel, worden uitgebracht.
8. Het Bestuur draagt zorg voor jaarlijkse evaluatie van het eigen functioneren. De uitkomsten van de evaluatie worden vastgelegd.
Vertegenwoordiging/ Directie
Artikel 12
1. De Vereniging heeft een Directie, bestaande uit één of meer Directieleden.
2. Deze Directieleden zijn geen lid van de Vereniging.
3. De Directie is belast met de dagelijkse leiding van de Vereniging.
4. De benoeming van een Directielid geschiedt door het Bestuur.
5. Het Bestuur stelt de arbeidsvoorwaarden en de taak- en functieomschrijving van de Directie vast.
6. Het Bestuur kan te allen tijde een Directielid schorsen of ontslaan met in acht neming van de wettelijke beperkingen. Schorsing noch ontslag vindt plaats voordat het desbetreffende Directielid is gehoord door het Bestuur, althans in de gelegenheid is gesteld gehoord te worden. Het Bestuur stelt het Directielid in de gelegenheid zich bij de algemene vergadering te verantwoorden. Een schorsing kan een of meerdere malen worden verlengd, maar kan in totaal niet langer duren dan vier maanden. Is binnen die termijn geen beslissing genomen die leidt tot opheffing van de schorsing, dan eindigt de schorsing.
7. De Directie verdeelt de taken en werkzaamheden tussen haar Directieleden, welke verdeling de goedkeuring behoeft van het Bestuur.
8. De Directie woont de vergaderingen van het Bestuur bij, tenzij om bijzondere redenen het Bestuur besluit zonder de Directie te vergaderen, in welk geval het Bestuur verplicht is de Directie daarvan met vermelding van de redenen in kennis te stellen.
9. De Directie heeft in de vergaderingen van het Bestuur een adviserende stem.
10. De Directie is onder verantwoording van het Bestuur onder andere belast met:
a. het uitschrijven van de vergaderingen van het Bestuur en van de Algemene Ledenvergadering;
b. het doen bijhouden van notulen van die vergaderingen;
c. de briefwisseling en opstelling van de stukken, die van de Vereniging uitgaan;
d. het opstellen van het concept jaarverslag;
e. het aanleggen en bijhouden van de ledenlijsten.
De Directie is verplicht alle voor de uitoefening van de Bestuurstaken noodzakelijke gegevens ter kennis van het Bestuur te brengen. Voorts is de Directie verplicht alle op het beheer van het bureau betrekking hebbende gegevens die door de Algemene Ledenvergadering worden verlangd, door tussenkomst van het Bestuur aan de Algemene Ledenvergadering ter kennis te brengen.
11. De Directie stelt medewerkers aan, schorst en ontslaat hen en stelt hun arbeidsvoorwaarden vast.
De vertegenwoordiging van de Vereniging
Artikel 13
1. Het Bestuur vertegenwoordigt de Vereniging.
2. De vertegenwoordigingsbevoegdheid komt mede toe aan twee gezamenlijk handelende leden van het Bestuur en aan een lid van het Bestuur tezamen handelend met een lid van de Directie.
3. Het Bestuur kan aan leden van het Bestuur en van de Directie een algemene of beperkte volmacht verstrekken.
4. De volmachten als in het voorgaand lid bedoeld moeten schriftelijk zijn verleend door de voorzitter, of bij diens ontstentenis door de secretarispenningmeester, beiden tezamen met een ander lid van het Bestuur.
5. Tenzij uit de statuten of het huishoudelijk reglement anders blijkt, treden organen of commissies slechts zelfstandig naar buiten na goedkeuring van het Bestuur.
Algemene Ledenvergadering
Artikel 14
1. Algemene Ledenvergaderingen worden tenminste eenmaal per jaar gehouden.
2. Eén Algemene Ledenvergadering vindt plaats voor één juni ter goedkeuring van de financiën en de begroting en werkplan voor dat betreffende kalenderjaar.
3. Meerdere Algemene Ledenvergaderingen worden gehouden zo dikwijls als het Bestuur deze nodig oordeelt.
4. Het Bestuur is verplicht een Ledenvergadering uit te schrijven, indien tenminste vijf en twintig Leden dit verlangen en hun wens - met redenen omkleed - schriftelijk aan het Bestuur kenbaar maken, alsdan zal de vergadering binnen vier weken moeten worden uitgeschreven. Voorts is het Bestuur op schriftelijk verzoek van ten minste een zodanig aantal leden als bevoegd is tot het uitbrengen van één tiende gedeelte van de stemmen, verplicht tot het bijeenroepen van een Ledenvergadering op een termijn van niet
langer dan vier weken.
5. Indien het Bestuur binnen veertien dagen in gebreke blijft tot uitschrijving van een Algemene Ledenvergadering kunnen de verzoekers overgaan tot het bijeenroepen van een Algemene Ledenvergadering. Een aldus bijeengeroepen Algemene Ledenvergadering wijst haar eigen voorzitter aan en kan rechtsgeldige besluiten nemen.
6. De uitnodiging voor een Ledenvergadering geschiedt schriftelijk aan de adressen van de leden, volgens het ledenregister tenminste twee weken tevoren, de dag van de oproeping en die van de ledenvergadering niet meegerekend. De oproeping aan ieder lid, die daarmee instemt, kan ook geschieden door een langs elektronische weg toegezonden leesbaar en reproduceerbaar bericht aan het adres dat door hem voor
dit doel aan de vereniging bekend is gemaakt.
7. Bij de oproeping worden de op de ledenvergadering te behandelen onderwerpen vermeld en de bijlagen bij de agenda meegezonden of op andere wijze kenbaar gemaakt.
8. Het Bestuur kan besluiten dat een lid bevoegd is om in persoon door middel van een elektronisch communicatiemiddel aan de Ledenraadvergadering deel te nemen,
daarin het woord te voeren en het stemrecht uit te oefenen. Het gebruik
van het elektronische communicatiemiddel komt voor risico van de stemgerechtigde.
9. Voor de toepassing van artikel 14.9 is vereist dat de stemgerechtigde
via het elektronisch communicatiemiddel kan worden geïdentificeerd,
rechtstreeks kan kennisnemen van de verhandelingen op de vergadering en het stemrecht kan uitoefenen. Door het algemeen bestuur kunnen voorwaarden worden gesteld aan het gebruik van het elektronisch communicatiemiddel.
10. Het algemeen bestuur kan niet besluiten dat een stemgerechtigde
bevoegd is zijn stem vooraf aan de ledenraadvergadering via een
elektronisch communicatiemiddel uit te brengen.
Stemmingen en besluiten
Artikel 15
1. Besluiten worden in de Algemene Ledenvergaderingen genomen met gewone meerderheid van stemmen, tenzij de wet of deze statuten anders bepalen.
2. Door ieder Lid wordt één stem uitgebracht.
3. Stemmen per volmacht is niet mogelijk.
4. Een Bestuurslid dat niet lid is van de Vereniging heeft slechts een raadgevende stem.
5. Wanneer een stemgerechtigd Lid voor aanvang van de stemming over een persoon aangeeft dat hij een schriftelijke stemming verkiest, dan wordt aan dat verzoek voldaan. In alle andere gevallen wordt er mondeling gestemd, tenzij de vergadering anders beslist.
6. Staken de stemmen bij het verkiezen van personen, dan vindt één herstemming plaats; staken de stemmen dan opnieuw, dan beslist het Bestuur; staken de stemmen dan opnieuw dan beslist de voorzitter van de ledenvergadering.
7. Staken de stemmen bij het nemen van een besluit over zaken, dan wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.
Huishoudelijk reglement
Artikel 16
1. Het Huishoudelijk Reglement wordt vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging met tenminste twee/derde meerderheid van de stemmen;
2. Wijzigingen in het Huishoudelijk Reglement kunnen worden aangebracht door de Algemene Ledenvergadering, met tenminste twee/derde meerderheid van de stemmen;
3. Het Huishoudelijk Reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de Statuten.
Statutenwijziging
Artikel 17
1. In de statuten van de Vereniging kan geen verandering worden aangebracht dan door een besluit van de leden, waartoe een Ledenvergadering is opgeroepen met de mededeling dat aldaar wijziging van de statuten zal worden voorgesteld.
2. Ten minste vijf dagen voor de Ledenvergadering dient een afschrift van het voorstel waarin de voorgestelde wijziging woordelijk is opgenomen, op een daartoe geschikte plaats (waaronder mede te verstaan de website van de vereniging) voor de leden ter inzage liggen tot na afloop van de dag, waarop de ledenraadvergadering wordt gehouden.
3. Het besluit tot wijziging van de statuten kan slechts worden genomen met een meerderheid van ten minste twee derde van de uitgebrachte stemmen, in een Ledenvergadering waarin twee/ derde van het aantal leden van de leden aanwezig is.
4. Indien in een ledenvergadering waarin een voorstel tot statutenwijziging aan de orde is niet ten minste twee/derde van het aantal leden van de Vereniging aanwezig is,
dan wordt een nieuwe ledenraadvergadering bijeengeroepen, te houden ten minste veertien dagen later, doch uiterlijk binnen achtentwintig dagen na de eerste. In deze ledenraadvergadering kan een besluit tot statutenwijziging rechtsgeldig worden genomen met een meerderheid van ten minste twee/derde van de uitgebrachte stemmen ongeacht het aantal aanwezige leden van de Verenging.
5. Het in dit artikel bepaalde is van overeenkomstige toepassing bij een besluit tot juridische fusie of juridische splitsing.
6. Een statutenwijziging treedt niet in werking dan nadat daarvan een notariële akte is opgemaakt. Iedere Bestuurder is afzonderlijk bevoegd die notariële akte te doen verlijden.
Ontbinding van de Vereniging
Artikel 18
1. De Vereniging kan worden ontbonden door een besluit daartoe van de Ledenvergadering. Het bepaalde in artikel 17 is van overeenkomstige toepassing.
2. De Vereniging blijft na ontbinding voortbestaan voor zover dit tot vereffening van haar vermogen nodig is. In stukken en aankondigingen die van haar uitgaan, moet aan haar naam worden toegevoegd: in liquidatie. De vereffening eindigt op het tijdstip waarop aan de vereffenaars geen baten meer bekend zijn.
3. De Bestuurders zijn de vereffenaars van het vermogen van de Vereniging. Op hen blijven de bepalingen over de benoeming, de schorsing en het ontslag van Bestuurders van toepassing. De overige statutaire bepalingen blijven eveneens voor zoveel mogelijk van kracht tijdens de vereffening.
4. Het batig saldo na vereffening wordt aangewend voor door de Ledenvergadering te bepalen zodanige doeleinden als het meest met het doel van de Vereniging overeenstemmen.
5. Na afloop van de vereffening blijven de boeken en bescheiden van de ontbonden Vereniging gedurende zeven jaar onder berusting van een door de Ledenvergadering daartoe aangewezen persoon.
Slotbepalingen
Artikel 19
In alle gevallen waarin deze Statuten of het Huishoudelijk Reglement niet voorzien, besluit het Bestuur.
De verschenen persoon verklaarde tijdig tevoren de gelegenheid te hebben gekregen om van de inhoud van deze akte kennis te nemen en daarmee in te stemmen.
De verschenen persoon is mij, notaris, bekend en zijn identiteit is door mij, notaris, aan de hand van het daartoe bestemde document vastgesteld.
--------------------------- WAARVAN AKTE in minuut is verleden te Amsterdam op de datum in het hoofd van deze akte vermeld.
Na mededeling van de zakelijke inhoud van deze akte aan de verschenen persoon en het geven van een toelichting daarop, heb ik, notaris, de verschenen persoon gewezen op de gevolgen die voor hem uit de inhoud van deze akte voortvloeien.
Vervolgens is deze akte, na beperkte voorlezing, door de verschenen persoon en mij, notaris ondertekend.
Als niet-lid kan je op de hoogte blijven van de activiteiten van de BBK via de nieuwsbrief voor niet-leden.