Landelijk Bureau

Het Landelijk Bureau is het gezicht en aanspreekpunt van de BBK. Wij, de medewerkers verzorgen onder meer de ledenadministratie, de boekhouding en financiën, ondersteuning van het bestuur, verslaglegging van vergaderingen, ondersteuning en coördinatie van de redactie van het BBK Magazine en het adviesbureau.

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 10-16 uur op 020 – 623 5456. Je kunt ook een e-mail sturen naar bbk@bbknet.nl. Leden kunnen bij ons terecht met alle vragen rond de beroepspraktijk, niet-leden kunnen altijd bellen voor vragen rond het lidmaatschap en onze activiteiten.

Medewerkers

Joop Booij – Bureaucoördinator, financiën, belastingaangiften (di, wo, do)
Jonna van ‘t Hof – Adviesbureau, communicatie (ma, di, wo)
Alex Schreiner – Bestuursondersteuning, communicatie (ma, di)
Erik Jansen – Belastingaangiften (di, wo, do)
Eva de Kievit – Ledenadministratie (di)

Telefonische spreekuren

Voor vragen over belastingen en complexere juridische zaken is het vaak handig direct een specialist te spreken. Bel daarvoor tijdens het telefonisch spreekuur maandag t/m donderdag 14-16 uur via 020 – 623 5456.

In drukke periodes kan het voorkomen dat je met het antwoordapparaat wordt doorverbonden. Spreek dan je naam, telefoonnummer en het onderwerp waarover je belt in. We bellen je zo snel mogelijk terug.

Joop Booij

joop

Mijn vrienden waren lid en vroegen of ik niet bij de boekhouding wilde helpen. In die periode was er geen goed contact tussen bestuur en bureau. Ik ben daarom ook aangenomen met de opdracht een brug tussen beide te slaan.
Toen ik hier kwam bleek er eigenlijk weinig systeem in de boekhouding te zitten. Ik heb dus een heel eigen systeem opgezet en omstreeks ’85/’86 heb ik ook het eerste computersysteem voor de boekhouding en ledenadministratie opgezet.
Ik zag dat er onder leden veel behoefte was aan hulp bij de belastingaangifte. Ik ben toen de belastingservice begonnen en later is er ook voor de advisering op ander vlak gezorgd.

Jonna van 't Hof

Jonna

Ik ben de BBK ingerold via een uitzendbureau. Het leven van een kunstenaar is mij echter niet vreemd; mijn moeder is beeldend kunstenaar. Ik ben er dus mee opgegroeid en weet dus uit ervaring dat het soms behoorlijk moeilijk is de touwtjes aan elkaar te knopen.

Door het werk bij de BBK ben ik aan een opleiding HBO-Rechten begonnen en dank zij de BBK heb ik die in 2015 kunnen afronden. Ik help mensen graag met de problemen waar ze tegenaan lopen. Het juridische biedt me daar een goede basis voor.

Alex Schreiner

Alex.

In het laatste jaar van mijn studie ben ik bij de BBK komen werken met losse klussen – opruimen archief, hulp bij verzending van de ledenbrief. De sfeer beviel goed en toen er voor meer uren iemand nodig bleek ben ik meer gaan werken en ben zo in mijn huidige functie gerold.

Hoewel zelf geen beeldend kunstenaar heb ik het altijd belangrijk gevonden op een plek te werken waarin je een bijdrage kan leveren aan de maatschappij en mensen concreet bij kan staan met hun problemen. De BBK heeft me die mogelijkheid geboden.

Erik Jansen

2016 Erik_Jansen

Sinds juli 2014 ben ik werkzaam bij de BBK als belastingconsulent. Ik heb het erg naar mijn zin bij de BBK. Ik hou van de ongedwongen sfeer. Vanzelfsprekend ben ik thuis in het belastingvak, maar een goed gesprek met een klant van de BBK vind ik ook zeer belangrijk. Een van mijn hobby’s is beeldhouwen in hout; zodoende heb ik dus ook affiniteit met de beeldende kunst.

Daarnaast ben ik vader van drie hele lieve kinderen.

Eva de Kievit

Sinds januari 2018 werk ik bij de BBK. Het is erg fijn om in een klein groepje te werken dat zich enorm inzet voor beeldende kunstenaars. Ik heb affiniteit met beeldende kunst door mijn eigen studies Autonome Beeldende Kunst en Museologie. Daarnaast was mijn opa beeldend kunstenaar en waren mijn ouders docent beeldende kunst.

Ik vind het belangrijk dat een vereniging als de BBK bestaat om mensen met een onzeker beroep waar nodig hulp te bieden.