7 Comments

 1. Peter Cox
  3 mei 2018 @ 10:45

  Bedankt voor de heldere uitleg.

  Reply

  • BBK
   7 mei 2018 @ 14:13

   Graag gedaan!

   Reply

 2. Marja van Putten
  13 mei 2018 @ 11:54

  Bedankt Jonna
  Het gaat allemaal wel erg ver..
  Leuk is het niet meer…
  Lijkt toch erg veel erop dat mensen met kleine bedrijven en kunstenaars en andere goedwilende mensen een hoop last hebben van de negatieve commerciële praktijken van grote bedrijven..
  Wat een bullshit

  Reply

 3. Suus Zweekhorst
  14 mei 2018 @ 12:57

  Maar als je je uitnodigingen e.d. per email verzend met alle namen in bcc, is het dan nog steeds privacy gevoelig? En dus niet goed?

  Reply

  • BBK
   15 mei 2018 @ 12:58

   In dit geval gaat het er niet alleen om met wie je de gegevens deelt. Alleen uitnodigingen versturen met de andere adressen in de bcc is daar een onderdeel van, maar het gaat er ook om dat jij beschikking hebt over die adressen en dat mensen de mogelijkheid moeten hebben zich daar van uit te schrijven en in moeten kunnen zien hoe jij met die gegeven om gaat via een privacy statement. Waar zijn die email adressen opgeslagen en wie hebben er toegang toe? Een bestaand adressen bestand mag je blijven gebruiken, maar bij nieuwe adressen die je toevoegt moet de gene van wie het email adres is toestemming geven en op de hoogte zijn van je privacy statement.

   We gaan vragen die hierover binnen komen verwerken tot een ‘veel gestelde vragen’ sectie, we laten het hier ook weten zodra deze online staat.

   Reply

 4. Marlie de Wit
  28 mei 2018 @ 10:01

  Erg helder! Daarvoor dank!
  Als ik geboortekaartjes die ik heb gemaakt ter promotie op mijn website heb staan, mag ik dan met toestemming nog wel de naam zichtbaar hebben van het kindje? En vallen kaartjes die al op de site staan onder de overgangsregeling?

  Reply

  • Jonna van 't Hof
   28 mei 2018 @ 10:22

   Persoonsgegevens van kinderen vallen in een bijzondere categorie. Ze zijn extra beschermd. Om zeker te zijn zou ik steeds de ouders om toestemming vragen en die toestemming goed te archiveren. Voor oudere kaartjes is het wellicht eenvoudiger een willekeurige naam en geboortedatum te kiezen en daarmee het plaatje aan te passen.

   Reply

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.