2 Comments

 1. bob bunck
  2 augustus 2016 @ 11:13

  Tot nu toe heb ik in Nederland nergens korting gekregen met de IIA card. Overal wijten ze dat aan het feit dat er geen scan-code op de card staat (: hier kunnen we niets mee, want er staat geen code op!)
  Eind vd maand ben ik een paar dagen in Berlijn en ga ik zien of het daar iets oplevert, en volgende maand in Rome ook. Mochten er al ervaringen uit deze twee plaatsen bekend zijn, dan hoor ik dat graag.
  vr groet, Bob Bunck

  Reply

  • Alex Schreiner
   3 augustus 2016 @ 12:06

   Beste Bob,

   Het klopt dat je in Nederland geen toegang kan krijgen met de IAA card, het is een internationale museum kaart waarmee Nederlandse kunstenaars op reis in het buitenland gebruik kunnen maken van korting of gratis toegang. Op dit moment wordt de IAA card zelfs nog helemaal niet geaccepteerd in Nederland – ook niet voor buitenlandsekunstenaars die hier op reis zijn. Op dit moment is de BBK hard bezig om te proberen dit wel voor elkaar te krijgen.

   In Berlijn zou je de kaart wel moeten kunnen gebruiken, hier vindt je een lijst met alle Duitse instellingen die mee doen. Op dit moment hebben we helaas nog geen actuele lijst van Italiaanse musea die mee doen.

   De IAA is bezig met het verzamelen van een actuele lijst van musea die de kaart accepteren, we horen graag je ervaringen!

   Met vriendelijke groet,

   Alex Schreiner,
   Bureau BBK

   Reply

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.