Sociale zekerheid en subsidies

Onze specialisten weten precies welke uitkeringen en vangnetten er voor beeldend kunstenaars bestaan. Ook zijn ze goed op de hoogte van de verschillende subsidieregelingen.

Wij staan onze leden hierin bij met advies en informatie. Onze specialisten kunnen subsidieaanvragen controleren en helpen met problemen rond uitkeringen.

Werkwijze sociale zekerheid

Voor alle problemen met sociale zekerheid die aan het beroep van de kunstenaar gerelateerd zijn kunnen leden bellen met het telefonisch spreekuur op dinsdag en woensdag van 14-16 uur met 020 – 623 54 56.

Lukt het je niet op deze momenten te bellen dan kan je ook mailen naar bbk[at]bbknet.nl. Geef in het onderwerp aan dat het om een probleem met een uitkering gaat. Geef in de mail een uitleg van de situatie en je vraag aan het adviesbureau. Voeg indien mogelijk direct al de bijbehorende brieven van de uitkeringsinstantie of andere documenten toe.

Op dinsdag en woensdag is de juridisch medewerker aanwezig. Op die dagen krijg je een ontvangstbevestiging met geschat moment van behandeling van je vraag. Vragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Uiteraard wordt rekening gehouden met bezwaartermijnen. In drukke tijden kan het voorkomen dat je vraag niet direct behandeld kan worden. Wij vragen daarvoor je begrip.

Vragen van niet-leden worden niet in behandeling genomen.

Werkwijze subsidies

Voor vragen over subsidies kan je bellen met het telefonisch spreekuur op dinsdag en woensdag van 14-16 uur met 020 – 623 54 56.

Subsidieaanvragen kunnen we voor je controleren. Hiervoor vul je zelf zoveel mogelijk de subsidieaanvraag in. Het ingevulde formulier mail je naar bbk[at]bbknet.nl. Moet je de subsidieaanvraag online invullen? Maak dan printscreens van je aanvraag of zet hetgeen je invult in een Word-document en mail dat. Aan de hand van wat je al hebt ingevuld geven we een advies hoe je de aanvraag kan verbeteren.

Verbetering van de aanvraag is geen garantie dat je de subsidie daadwerkelijk toegewezen krijgt. Het kan wel je kans aanzienlijk vergroten.

Vragen van niet-leden worden niet in behandeling genomen.