Auteursrecht

Heeft iemand een afbeelding van jouw werk gebruikt in een ontwerp, publicatie of op hun eigen website? Schendingen van auteursrecht zijn van alle dag, de BBK helpt haar leden bij het rechtzetten van deze schendingen. Bijvoorbeeld via het laten verwijderen van de afbeeldingen of het claimen van een schadevergoeding.

Korting voor BBK-leden bij Pictoright

Leden van de BBK ontvangen bovendien 50% korting op het eerste jaar contributie bij Pictoright, de auteursrechtenorganisatie voor visuele makers.

Werkwijze

Voor alle problemen omtrent auteursrecht kunnen leden bellen met het telefonisch spreekuur op dinsdag en woensdag van 14-16 uur met 020 – 623 54 56.

Lukt het je niet op deze momenten te bellen dan kan je ook mailen naar bbk[at]bbknet.nl. Geef in het onderwerp aan dat het om een auteursrechtelijk probleem gaat. Geef in de mail een uitleg van de situatie en je vraag aan het adviesbureau. Voeg indien mogelijk direct al de bijbehorende contracten of andere documenten toe.

Op dinsdag en woensdag is de juridisch medewerker aanwezig. Op die dagen krijg je een ontvangstbevestiging met geschat moment van behandeling van je vraag. Vragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. In drukke tijden kan het voorkomen dat je vraag niet direct behandeld kan worden. Wij vragen daarvoor je begrip.

Vragen van niet-leden worden niet in behandeling genomen.