Prikbord

sep
3
zo
Crowdfunding voor het ParkinsonFonds
sep 3 2017 – jul 1 2018 hele dag

Crowdfunding voor het ParkinsonFonds

Workshop om het “ParkinsonGrasveld” te maken

“Ieder grassprietje deint zijn eigen richting door aanzet van dezelfde wind. Zoals ieder Parkinson patiënt zijn eigen koers heeft en mee moet deinen met diezelfde wind. De wind die leidt tot flexibiliteit, reflectie en positiviteit”.


1 van de 250 grasfiguren die nodig zijn voor het Grasveld

De workshops worden maandelijks georganiseerd, zie de website voor de precieze data. Hier kunt u zich ook opgeven voor deelname aan een van de workshop.

www.kunstwan.nl

In de workshop maakt u een grasfiguur van klei onder begeleiding en assistentie van kunstenaar Twan Hendriks. 250 grasfiguren zijn nodig voor een grasveld van minimaal 5×5 meter. Het complete kunstproject “ParkinsonGrasveld” wordt gedoneerd aan een nog nader te noemen instelling dat sympathieën heeft met onderzoeken naar Parkinson. De opbrengst van de workshops wordt, minus de productiekosten, gedoneerd aan het ParkinsonFonds. Het ParkinsonFonds subsidieert baanbrekend onderzoek.

Het aantal deelnemers aan de workshops is maximaal 5. Het begint om 10:00 uur ‘s morgens en eindigt om 16:00 uur. Om 13:00 uur wordt er een lunch geserveerd. Aan het einde van de dag wordt elke deelnemer gefotografeerd met zijn/haar grasfiguur. Deze opname, inclusief zijn/haar verhaal in relatie met de betrokkenheid met dit initiatief, wordt gebruikt voor een boekwerk over het project.

Wat brengt het u:

• Avontuurlijke dag.
• Een kijkje in de wereld van professionele kunsten en keramiek.
• U wordt vereeuwigd met het resultaat, en uw verhaal verschijnt in boekvorm.
• Iedere deelnemer krijgt de boekuitgave als aandenken.
• Naamsvermelding bij het kunstwerk.
• Bijdrage aan een goed doel.
• En natuurlijk …. eeuwige roem.

De kosten bedragen € 150,- inclusief materiaal, lunch, koffie en thee. De workshop vindt plaats in het gebouw “Goretti”, Wilhelminapark 53-54 in Tilburg.

Staat u sympatiek t.o.v. dit initiatief maar wilt geen workshop volgen, iedere donatie is welkom. U geeft daarmee een ander, met een krappe beurs, de gelegenheid om ook aan de workshop mee te doen en kunnen ook zij een bijdragen leveren aan het beoogde doel.

sep
8
vr
Kunst en Natuur: De Keuze van familie de Weerd @ Huis voor Cultuur en Bestuur
sep 8 @ 09:00 – nov 25 @ 17:00

Kunst en Natuur: De Keuze van familie de Weerd
Een tentoonstelling met schilderijen van Margot Olde Loohuis en sculpturen van Ludmilla van der Spoel en Ivo Kamphuis

Expositieperiode: van 8 september tot 25 november 2017
Locatie: Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, Nijverdal
Finissage: vrijdag 17 november om 16.00 uur

Gerrit en Ingrid de Weerd uit de gemeente Hellendoorn selecteerden met veel liefde en overtuiging drie kunstenaars uit Artoverijssel , een digitale expositieruimte met een selectie van bijzondere professionele beeldende kunstenaars uit Overijssel. Met het presenteren van deze drie bijzondere talenten tijdens ‘Kunst en Natuur’ in het Huis voor Cultuur en Bestuur helpen we enthousiast mee aan de doelstelling om kunst zichtbaar te maken voor een breed publiek.

De schilderijen van Margot Olde Loohuis (Deventer) tonen verstilde waterwerelden.
Margot weet de breking van het licht op het water sterk weer te geven en neemt je mee naar een wereld die vaak onzichtbaar blijft. “Ik hou van het karakter van water, dat altijd beweeglijk is, reflecteert en transparant is, maar ook in het schilderen zelf de absolute noodzaak oproept de suggestie te wekken.”

Ludmilla van der Spoel (Enschede) toont in haar keramische sculpturen het verlangen om als mens voor altijd in onherbergzame wildernissen te dwalen. Ze creëert beelden zonder duidelijke grenzen tussen mens en natuur. Deze laten mensfiguren zien die een magische vluchtroute zoeken, terug naar de ongerepte wildernis, maar ook naar hun eigen ongetemde natuur.

Ivo Kamphuis (Enschede) verwerkt oud kinderspeelgoed en skeletten van wilde dieren die hij uit stropersklemmen haalde tot sculpturen. De botten en schedels die hij gebruikt, gaan een nieuw leven leiden. Het werk van Kamphuis gaat over metamorfoses, transformatieprocessen en zielsverhuizingen.

U bent van harte welkom tijdens de finissage op 17 november om 16.00 uur.

Openingstijden van de expositie : maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

‘De Keuze van’ is een serie exposities i.o.v. de Gemeente Hellendoorn, i.s.m. ArtOverijssel en Stichting Beeldruimte

okt
27
vr
BBK Housewarming @ H75
okt 27 @ 16:00 – 19:00

Kom kennis maken met de BBK!

Rondleiding door ons nieuwe kantoor, hapjes, drankjes en muziek.

Kunstenaars en geïnteresseerden, iedereen is welkom!

Laat ook weten of je komt!

De Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars (BBK) verbetert het werk- en leefklimaat van beeldend kunstenaars. Samen met verschillende koepelorganisaties oefenen wij invloed uit te op het internationale en landelijke kunstbeleid. We geven individueel advies en bieden ondersteuning aan professioneel kunstenaars bij het voeren van een beroepspraktijk als beeldend kunstenaar.