Bestuur en medewerkers

Bestuur en medewerkers

Theodor Schokker

Theodor_SchokkerBestuurslid sinds: 2008

Theodor Schokker woont en werkt in Amsterdam als beeldhouwer,is getrouwd en heeft vier kinderen en vier kleinkinderen.

Ik werk voornamelijk met graniet en marmer in combinatie met roestvaststaal en aluminium. De gedachte achter mijn werk noem ik fysioplastisch, dat betekent, steunend op het waar genomene.

Ik ben sinds 1975 lid van onze vereniging de BBK en werd omstreeks die tijd ook gekozen in het landelijk en dagelijks bestuur. In 2005 tot op heden werd ik gekozen als voorzitter. Mijn betrokkenheid bij de BBK heeft als motivatie de inkomenspositie van de kunstenaar te verbeteren.

Dat betekent o.a. een goede sociale regeling en een betaalbaar atelier. Dat is ook de reden dat de BBK de aanzet heeft gegeven om samen met het beroepsveld de bezettingen van het Rijksmuseum en Stedelijk museum in de jaren 70 en 80 te realiseren.

Loek Schönbeck

Bestuurslid sinds: 2016

Lea Pagnier

Bestuurslid sinds: 2016

Joop Booij (1944)

joopBureaucoördinator, financiën, belastingaangiften (in dienst sinds 1978)

Mijn vrienden waren lid en vroegen of ik niet bij de boekhouding wilde helpen. In die periode was er geen goed contact tussen bestuur en bureau. Ik ben daarom ook aangenomen met de opdracht een brug tussen beide te slaan.
Toen ik hier kwam bleek er eigenlijk weinig systeem in de boekhouding te zitten. Ik heb dus een heel eigen systeem opgezet en omstreeks ’85/’86 heb ik ook het eerste computersysteem voor de boekhouding en ledenadministratie opgezet.
Ik zag dat er onder leden veel behoefte was aan hulp bij de belastingaangifte. Ik ben toen de belastingservice begonnen en later is er ook voor de advisering op ander vlak gezorgd.

Jonna van 't Hof (1980)

JonnaAdviesbureau, communicatie (in dienst sinds 2002)

Ik ben de BBK ingerold via een uitzendbureau. Het leven van een kunstenaar is mij echter niet vreemd; mijn moeder is beeldend kunstenaar. Ik ben er dus mee opgegroeid en weet dus uit ervaring dat het soms behoorlijk moeilijk is de touwtjes aan elkaar te knopen.
Door het werk bij de BBK ben ik aan een opleiding HBO-Rechten begonnen en dank zij de BBK heb ik die in 2015 kunnen afronden. Ik help mensen graag met de problemen waar ze tegenaan lopen. Het juridische biedt me daar een goede basis voor.

Alex Schreiner (1981)

Alex.Bestuursondersteuning, communicatie, adviesbureau (in dienst sinds 2007)

In het laatste jaar van mijn studie ben ik bij de BBK komen werken met losse klussen – opruimen archief, hulp bij verzending van de ledenbrief. De sfeer beviel goed en toen er voor meer uren iemand nodig bleek ben ik meer gaan werken en ben zo in mijn huidige functie gerold.

Hoewel zelf geen beeldend kunstenaar heb ik het altijd belangrijk gevonden op een plek te werken waarin je een bijdrage kan leveren aan de maatschappij en mensen concreet bij kan staan met hun problemen. De BBK heeft me die mogelijkheid geboden.

Lieke Peeters (1977)

Lieke_Peeters 2016Belastingaangiften, beleid (in dienst sinds 2010)

Als beeldend kunstenaar was ik al jaren lid van de BBK. Na mijn afstuderen aan de academie in 2001 volgde ik de cursus Administratie van Joop Booij. Voordat ik bij de BBK kwam werken, werkte ik bij de Belastingdienst. Daar volgde ik een interne opleiding inkomstenbelasting, werkte eerst als telefonist in het call center, later als docent en vraagbaak voor nieuwe medewerkers. Na vier jaar was ik toe aan iets nieuws. In 2010 kwam er bij de BBK een vacature vrij als belastingconsulent. Dit was voor mij, als kunstenaar, natuurlijk een veel interessantere plek om te werken. Kunstenaar en belastingconsulent, dat vinden mensen soms een wat vreemde combinatie, maar ik doe beiden met veel plezier! Ik woon in Amsterdam Zuidoost en heb een tekenatelier in Amsterdam Westerpark.

Erik Jansen

2016 Erik_JansenBelastingaangiften (in dienst sinds 2014)

Sinds juli 2014 ben ik werkzaam bij de BBK als belastingconsulent. Ik heb het erg naar mijn zin bij de BBK. Ik hou van de ongedwongen sfeer. Vanzelfsprekend ben ik thuis in het belastingvak, maar een goed gesprek met een klant van de BBK vind ik ook zeer belangrijk. Een van mijn hobby’s is beeldhouwen in hout; zodoende heb ik dus ook affiniteit met de beeldende kunst.

Daarnaast ben ik vader van drie hele lieve kinderen.