Lidmaatschap

1. Expertise voor en door beeldende kunstenaars

banner flyer

De BBK is de enige beroepsvereniging voor en door beeldend kunstenaars. We zijn een vereniging, leden bepalen het beleid en kiezen uit hun midden een bestuur.

2. Service en persoonlijke advisering

Onze medewerkers staan je bij met uitgebreide kennis en advies voor vragen over contracten, atelier, opdrachten, subsidies en meer… adviseurs die begrijpen dat de beroepspraktijk van beeldend kunstenaars complex en veelzijdig is.

3. Juridisch advies

Ook voor juridisch advies kan je bij de BBK terecht. Onze specialisten staan je bij met praktische tips en informatie; daarnaast hebben we hebben afspraken met een aantal extern juristen en advocaten met een zeer brede ervaring.

4. Belastingaangifte

Ervaren belastingconsulenten die precies weten welke regelingen voor u als kunstenaar van toepassing zijn als cultureel ondernemer.

5. Actuele informatie kunstbeleid

De BBK brengt haar leden op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in het kunstbeleid. Daarnaast geeft ze aantal publicaties uit, zoals handleidingen en modelcontracten.

Meer redenen om lid te worden: diverse kortingen, waaronder op diverse zakelijke en privé verzekeringen.

6. Exclusief voor BBK-leden: IAA card

Leden van de BBK kunnen nu de IAA/UNESCO museum card aanvragen. Met de IAA card heb je in het buitenland gratis of met korting toegang tot diverse musea en instellingen.

Meer over de IAA card.

Samen sterk

De BBK heeft zich sinds 1945 hard gemaakt voor een goed kunstbeleid en zal dat met jouw steun blijven doen! De BBK is aangesloten bij een aantal koepelorganisaties waaronder Kunsten ’92, en internationaal bij IAA-Europe en AIAP-IAA Worldwide.

2 Comments

 1. Gigi Lameris
  16 december 2015 @ 00:02

  Ik wil graag in aanmerking komen en de IAA kaart aanvragen bij deze.

  Reply

  • Alex Schreiner
   16 december 2015 @ 09:00

   Beste Gigi Lameris,

   Om in aanmerking te komen voor de IAA kaart moet je lid zijn van de BBK. Als professioneel beeldend kunstenaar kan je je aanmelden via http://www.bbknet.nl/aanmelden. Als je meer informatie over het lidmaatschap wilt ontvangen kan dat natuurlijk ook, neem dan contact op via bbk@bbknet.nl.

   Met vriendelijket groet,
   Alex Schreiner, Bureau BBK

   Reply

Leave a Reply

*